Mavic MTB 2021

All-Mountain

Istražite planine, pomaknite svoje granice s punim povjerenjem u svoju opremu: to je moto obitelji All-mountain. Ti žilavi i dinamični proizvodi stvoreni su da traju. Naše testiranje usredotočeno je na snagu i pouzdanost, a upotreba naših ključnih tehnologija čini kotače učinkovitima i ugodnijima za vožnju.saddsa

Cross-Country

Bilo da se utrkujete ili penjete na pojedinačnim stazama, obitelj Cross-country pomoći će vam da budete brzi i uštedite energiju. Ti brzi i lagani proizvodi imaju za cilj odziv i učinkovitost zahvaljujući najnaprednijim Mavic tehnologijama. Savršena kombinacija za zabavu na stazama.

Novi MAVIC Crossmax SL i XL karbonski kotači obećavaju lakše, čvršće i brže performanse

Crossmax carbon

Novi MAVIC Crossmax SL Ultimate, Crossmax SL R i Crossmax XL R kotači imaju potpuno novi karbonski obruč, novo dizajniranu platformu glavčine Mavic Infinity, razmak 15x110mm / 12x148mm na prednjim / stražnjim kotačima i 24 žbice s jednakom dužinom svih žbica

Prema Mavicu, Infinity hub platforma se koristi na svim kotačima nudi optimizirano vezanje žbica za učinkovit prijenos snage. Beskontaktno vezanje žica rezultira potpunom tišinom prilikom pedaliranja opterećenjem i lako održavanje.

Njegov novi dizajn stražnje glavčine sa  ID360 kompatibilan je sa svim standardima kazeta i sadrži dvostruki zupčanik (ratchet system), velike ležajeve  i promjenjivi prigušivač zvuka. Tako da možete odabrati vožnju u tišini ili impresionirati svoje prijatelje glasnim zvukom iz nabe. Sami možete birati da li želite imati tihu nabu ili bučnu.

U međuvremenu, karbonski obruči su proizvedeni u Europi pomoću dvije različite tehnike. Vrhunski model SL Ultimate ručno je izrađen pomoću prilagodljivog rasporeda ugljičnih vlakana na strateški postavljenim mjestima, ojačan na otvorima za žbice, a dolazi s trkaćim pedigreom (Mavic sportaši utrkivali su se s ovom verzijom na  XC Svjetskom kupu 2020. u Češkoj).

Crossmax SL Ultimate

Model SL Ultimate najjači model,  vrhunski Crossmax kotač za vrhunske trkaće trke. Ovaj je kotač je ručno proizveden u Europi pomoću prilagodljivog postupka postavljanja kako bi se osigurao najlakši, najkrutiji i najbrži kotač u asortimanu.
Njegov obod ima unutarnju širinu od 25 mm i profil bez kukica, aluminijske niple i 24 ravne dvostruko butted žbice. Svaki par Crossmax kotača dolazi s dvije rezervne žbice za svaki slučaj.
Obruč: promjer 29 inča, unutarnja širina 25 mm, vanjska širina 30 mm, prilagodljivi raspored ugljika
Glavčina: Infinity hub razmak 15 × 110 (f) 12 × 148 (r), opcija diska sa 6 vijaka ili središnje brave (centerlock), bez kukica, tubelles ready
Žbice: 24 ravne žbice, dvostruk butted
Niple: aluminij, Težina: 1.340g


Crossmax SL R

Crossmax SL R, namijenjen XC-u sljedeća je razina od Ultimatea, ali pruža većinu istih značajki, izrađen s ručno s karbonskom konstrukcijom jedino bez adaptivnog slaganja karbonskih vlakana. Obruč bez kukica ima nešto veću unutarnju širinu od 26 mm,  jednak razmak kotača, platformu glavčine Infinity i 24 dvostruke žbice.
Mavic uspijeva ovim promjenama smanjiti cijenu.
Obruč: promjer 29 inča, unutarnja širina 25 mm, vanjska širina 32 mm, pojačana ugljična vlakna
Glavčina: Infinity hub, razmak 15 × 110 (f) 12 × 148 (r), opcija diska sa 6 vijaka ili centerlock, bez kukica, tubelles ready
Žbice: 24 x ravne žbice,
Niple: aluminij
Težina: 1.570g

Trail

Brdski bicikl nevjerojatan je alat za istraživanje. Mavic je dizajnirao agilne i svestrane proizvode za uživanje na svim stazama. Oni nude pravu kombinaciju udobnosti, performansi i pouzdanosti i na njih se može osloniti u bilo kojim uvjetima.

Crossmax XL R, XL S i XL modeli

Verzija Crossmax XL R napravljena je za vožnju trail stazama – ili, kako Mavic kaže, “All Mountain stazama ili kako god još želite nazvati moderni brdski biciklizam. Ukratko, ovaj je kotač namijenjen velikim izletima koji uključuju masivne uspone i tehničke spustove. “all-round trail slayer”.
Njegova unutarnja širina od 30 mm, vanjska širina od 37 mm i niski profil (dubina od 32 mm)  je optimalna za učinkovito penjanje i ukupnu snagu za povratak prema dolje. Kotači imaju isti razmak Boost i 24 dvostruko butirane ravne žbice kao i SL kotači i uspijevaju težiti samo dodatnih 40 g u usporedbi sa SL R setom.

Obruč: promjer 29 inča, unutarnja širina 30 mm, vanjska širina 37 mm, karbon
Glavčina: Infinity hub, razmak 15 × 110 (f) 12 × 148 (r), opcija diska sa 6 vijaka ili centerlock, bez kukica, tubelles ready
Žbice: 24 x ravne žbice,
Niple: Čelik
Težina: 1.610g

 

 

 

Cijeli katalog možete pogledati ispod

 

Lifestyle fotografije