Mavic Road 2021

MAVIC cestovni kotači 2021

Kompletno nova serija Mavic kotača od kada je u svibnju stupio u stečaj i prvi je korak za revitalizaciju marke. Rođena ponovno kao Mavic Group nakon što ju je stekla investicijska grupa Bourrelier, tvrtka želi ojačati svoj identitet pojednostavljivanjem asortimana i zadržavanjem proizvodnje u Francuskoj.

Zajedno s novim sustavom imenovanja kotača bez žargona, serija 2021 smanjena je na 21 proizvod s 41, a uključuje ključne inovacije za koja Mavic tvrdi da olakšavaju održavanje i povećavaju trajnost.

Nova tehnologija

Prvi korak u tom pogledu je proširenje sustava bušenja FORE na karbonske kotače. To uključuje žbicu koja ulazi izravno u metalni umetak na obodu, što znači da traka oboda nije potrebna i žbice se mogu lakše zamijeniti. Mavic tvrdi da je ovo najprihvatljiviji sustav za postavljanje tubellesa i da je četiri puta otporniji na stres.
Iznad početnih modela, naplatci od legure (Karbona) imaju Inter Spoke Milling (ISM) za koji Mavic kaže da pomiče granice aluminija između žbica kako bi smanjio težinu, a zadržao istu razinu trajnosti. Prema Mavicu, ISM smanjuje težinu naplatka za 17%.
Mavic je također predstavio glavčinu nove generacije s Infinityjem, koja ima beskontaktne vezice žica i jednaku dužinu žica na prednjim i stražnjim kotačima disk kočnica. Te promjene, kaže Mavic, znače da pod opterećenjem nema buke sa žbicom i da je održavanje jednostavnije.
Uz glavčinu Infinity nalazi se sustav dvostruke čegrtaljke Instant Drive 360 ​​(ID360)  uklonjivim prigušivačem zvuka i potpunom kompatibilnošću sa Shimano, Sram i Campagnolo. Iako Mavic kaže da ID360 povećava krutost osovine za 35%, također je dio fokusa na izdržljivosti i lakom održavanju sustava bez alata.
Svi Mavic kotači biti će kompatibilni s gumama u skladu s zračnicama s malo redizajniranom konturom oboda kako bi se olakšala montaža. Međutim, zbog toga će se Mavićevi kotači i gume morati kupiti zasebno.

Konačno, Mavic tvrdi da je uštedio četiri vata 4W pri 40 km / h na vrhunskim kotačima smanjenjem eliptičnog oblika žbica, što, prema ispitivanju zračnog tunela, smanjuje otpor i povećava bočnu stabilnost.

Promo video novi COSMIC SLR45

 

Šuška se da bi Mavic mogao dati doživotnu garanciju na kotače 🙂

Sve o novoj tehnologiji i svim modelima cestovnih kotača požete pogledati u katalogu ispod.

Lifestyle fotografije